Hidup Susah Pun Kena Bersyukur Ke ?

Tiba-tiba rasa terdetik nak update blog sementara tunggu flight 2.15pm. Izan memang suka check in awal.Biasanya 2 jam awal dah ada kat airport. Takut tau kena tinggal kapal terbang. Dah Iah excited nak balik ni

Bila perlu bersyukur ?
Agak2 kalau kena tinggal flight nak bersyukur tak ?
Ke nak maki hamun kat "drebar" kapal terbang

Bersyukur Iah waktu susah dan senang.

Bersyukur waktu senang..lihat mereka yang lebih susah hidupnya

Bersyukur waktu susah...pasti ada yang lebih susah...pasti ada hikmah atas apa yang terjadi

So..jangan tunggu senang baru nak bersyukur ya.

Sentiasa muhasabah diri,bukan pasrah dan terima macam tu je. Kalau rasa susah,fikir apa puncanya dan cari penyelesaian.

Tak mudah nak mendidik hati untuk rasa redha atas setiap apa yang terjadi.

Tapi rasa syukur insyaAllah membawa redha dalam hati

Salam sayang semua